Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Velká důchodcovská loupež vrcholí: Únos mimozemšťany by byl v dnešní ČR záchrannou akcí. Nejdražší žena za pultem Pekarová. Na sobě, na zbraních a na  Ukrajincích Fiala nešetří. A to horor teprve začal

Velká důchodcovská loupež vrcholí: Únos mimozemšťany by byl v dnešní ČR záchrannou akcí. Nejdražší žena za pultem Pekarová. Na sobě, na zbraních a na Ukrajincích Fiala nešetří. A to horor teprve začal

3. 3. 2023

Tisk článku

Miroslav Kavij uvádí do souvislostí nehoráznou loupež současné vlády a na číslech dokládá, kolik peněz nás stojí zvýšení platů "elit", podpora nacistického režimu v Kyjevě a amerických zbrojovek - proti čemuž je částečné dorovnávání hrůzostrašné inflace důchodcům směšná částka

Na půdě poslanecké sněmovny se v těchto dnech odehrává nové divadelní představení.  Kterak okrást české důchodce po příští, červnové valorizaci důchodů. Jde o smutné „zjištění“, že po více než 30 letech slibování blahobytu a srovnání životní úrovně se Západem, v obnoveném kapitalistickém zřízení je státní kasa v současné době děravější ještě více, než onen pověstný ementál. Podle premiéra vlády Petra Fialy prý ale „nikdo nemůže říct, že nezvyšujeme penze. Jen upravujeme parametry, aby se skokově neutrhly.“

Nejdražší žena za pultem

Současné přespávání v poslanecké sněmovně a vzájemné osočování se děje několik týdnů poté, kdy si poslanci navýšili své platy. Základní plat (bez náhrad) „řadového“ poslance se tak zvýšil o částku 144 tisíc Kč hrubého ročně. Roční navýšení základního platu pro nejdražší ženu za pultem v ČR Markétu Pekarovou Adamovou pak představuje „bonus“ ve výši 372 tisíc Kč hrubého!

pp

Čtěte ZDE: Skandální Fialova loupež za bílého dne: Důchodci = otroci? Vláda chudým bere, sobě, poslancům a soudcům přidává desetitisíce. Desítky miliard Ukrajincům mají zaplatit nejvíce ožebračovaní? To už ne! Oživíme tradici defenestrace? 

Pro přehlednost přidávám přehled navýšení hrubého měsíčního platu ústavních činitelů k 1.1.2023, kdy státní kasa  letos vyčlení na  jejich platy  asi o 730 milionů Kč více oproti předcházejícímu roku.

pp

Připomeňme si v době, kdy podle asociální vlády se mají senioři uskromnit a přispět tak k sociálnímu smíru, slova traktoristy, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky pronesená v roce 2022 v souvislosti s navýšením platů ústavních činitelů. „Nebudu navrhovat prodloužení zmrazení, protože se týká nejen politiků, ale také soudců a státních zástupců. Už v tento okamžik je zmrazení, které proběhlo v únoru letošního roku, předmětem žaloby u Ústavního soudu.“

Místo důchodů zbraně pro Ukrajinu

Po prezidentských volbách, kdy asociální vláda má v ruce již všechna esa, premiér Petr Fiala všestranně podporující vládnoucí fašistický režim Ukrajiny nemusí již skrývat, že pro své vlastní občany prostě peníze nemá!

Zatímco pro další mimořádnou valorizaci důchodů, pro kterou vláda v rozpočtu nevyčlenila ani korunu, se hledá částka necelých 20 miliard Kč, tak podle sdělení ministerstva financí představovaly v roce 2022 výdaje státního rozpočtu související s válečným konfliktem na Ukrajině (jedná se zejména o pomoc válečným uprchlíkům) částku 22,4 mld. Kč. Podíl finanční pomoci na celkových výdajích státu činil 1,1 %. Materiální pomoc byla vyčíslena na 2,8 mld. Kč. Je však třeba upozornit, že součástí těchto údajů není pomoc podléhající režimu utajení (týká se zejména oblasti materiální pomoci).

pp

Čtěte ZDE: Důchody a diletantství: Co si (někteří) zvolili, to teď máme (všichni). Vláda koupí raději drahé americké stíhačky. Nemravnost ruku v ruce s neschopností. Výkon jak z 9. století: Snížit důchody mrtvým? Pracuj déle, dostaneš méně!

Pro přehlednost přikládám níže „rozčlenění“ za jednotlivé rezorty, resp. správce kapitol státního rozpočtu:

pp

Tabulka 2 –  materiální dopady

pp

V případě pomoci Ukrajině je třeba připomenout výši finanční pomoci, ke které se Fialova vláda přihlásila v rámci Evropské unie. Dle vyjádření Ministerstva financí Evropská unie poskytuje Ukrajině pomoc prostřednictvím tzv. makrofinanční pomoci formou půjček s dlouhou dobou splatnosti. Poskytnutí pomoci (vyplácení jednotlivých částí makrofinanční pomoci) je vždy podmíněno plněním dohodnutých reforem a splněním politických podmínek, mezi něž patří respektování demokratických mechanismů, parlamentní systém založený na existenci několika politických stran, existence právního státu, a také dodržování lidských práv.

Důchodce okrást, peníze dát NATO a ještě ručit za dluhy Ukrajině 

V roce 2022 Evropská unie poskytla Ukrajině makrofinanční pomoc v celkové výši 7,2 mld. EUR. Za částku 1,2 mld. EUR by v případě nesplácení poskytl záruku do výše 9 % rozpočet Evropské unie. Za zbývajících 6 mld. EUR by záruku do výše 9 % nejdříve poskytl rozpočet Evropské unie a následně do výše 61 % nesplacené částky členské státy, a to poměrně podle klíče daného podílem jednotlivých států na hrubém národním důchodu Evropské unie v roce 2022. To v případě České republiky činí 1,57 %. V roce 2023 bude Ukrajině postupně poskytnuta makrofinanční pomoc ve formě dlouhodobé půjčky v celkové výši 18 mld. EUR.

Půjčka má odloženou dobu splatnosti a Ukrajina začne tuto půjčku splácet za 10 let. Schválený způsob ručení za půjčku je založen na záruce rozpočtu EU prostřednictvím jeho rezervy (tzv. headroom), což je rozdíl mezi maximální možnou výší odvodů členských států do rozpočtu Evropské unie podle rozhodnutí o vlastních zdrojích a schválenými stropy plateb z rozpočtu Evropské unie. Nejedná se tedy o bilaterální záruky jednotlivých členských států.

pp

Čtěte ZDE: Babiš rozdával lidem: Fiala také rozdává - ale do bezedné ukrajinské díry. Ševče, zaplať! To je, panečku, pravicová ODS! Ožebračený občane, přijď si pro dávky (z dluhu). Do pochodu nám hrají davoské rekviem. Nikdo nebude mít nic?

Záchranná akce od mimozemšťanů

Suma sumárum, vyhlídky pro Českou republiku a její občany z pohledu ekonomického příznivé nejsou a se současnou vládou ani nebudou. Podle signálů, které nám premiér Fiala vysílá stále častěji, je potřebné se uskromňovat i nadále. Takto získané finanční prostředky směřovat do zbrojení ve prospěch NATO (USA), které svého agresora v podobě Ruské federace dlouhodobě nejen zná, ale bude i před ním chránit své koloniální satelity.

Zvykejme si, že pro důchodce, matky samoživitelky a sociálně slabé skupiny občanů tato vláda peníze mít nebude. Namísto toho začneme konečně plnit svůj dlouhodobý závazek vůči zločineckému uskupení NATO a vyčleňovat pro vojenské účely ročně minimálně 2% HDP. Což je částka, která mimo jiné několikanásobně přesahuje chybějící finance na valorizaci důchodů.

Na dokreslení současné situace přidávám text „zdobící“ banner umístěný před nádražní budovou ČD v Přešticích: „Při pohledu na dnešní Česko, mi přijde únos  mimozemšťany jako záchranná akce. Já občan“

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky