Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Působivé představení sílícího odporu: Mohutná řeka nepodvolených se valila magistrálou.  Plamen vzpoury před Strakovkou stále hoří. Světová média informovala o Praze vcelku objektivně. Na rozdíl od těch domácích. Co dál?

Působivé představení sílícího odporu: Mohutná řeka nepodvolených se valila magistrálou. Plamen vzpoury před Strakovkou stále hoří. Světová média informovala o Praze vcelku objektivně. Na rozdíl od těch domácích. Co dál?

17. 4. 2023

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu a záznam ze včerejší demonstrace a protestu před úřadem vlády, kde sice k blokádě hnízda strak nedošlo, ale bylo důkazem, že plamen odporu díky odvaze a odhodlání významné skupiny občanů stále ještě hoří

Česká "pravdivá a objektivní" mainstreamová média opět nezklamala. Tendenční informování našich o mohutné demonstraci nepodvolených proti Fialově vládě, které se včera na Václavském náměstí v Praze zúčastnilo více než 70 tisíc lidí, nijak nevybočilo ze zajetých kolejí o protistátních živlech, které si ještě mnozí pamatují z předlistopadového tisku. Více než demonstrace samotná, která se v úvodu příliš nelišila od předchozí Rajchlovy akce 11. března (řečníci, scénář) byl zásadním prvkem pochod před Úřad vlády, který byl docela impozantní.  

pp

Řeka nepodvolených

Nespokojení občané zaplnili v mohutné řece magistrálu a přes Štvanici směřovali na Klárov k Úřadu vlády, kam jich dorazily desetitisíce a zcela zaplnili prostranství před Strakovkou. Zde všichni čekali, že přijdou instrukce k blokádě budovy vlády a vytvoření živého řetězu. Jenže policie se na blokádu a živý řetěz připravila tak, že preventivně postavila zátarasy do bočních ulic, aby se Strakovka nedala od řeky obklíčit. I tak by bylo dobré se o to alespoň pokusit, dokud bylo na místě tisíce lidí, se kterými by policie nic nezmohla.

Jindřich Rajchl však oznámil, že sice s lidmi na místě zůstane, a bude se s nimi rád fotit a povídat, ale do akce nikoho nevyzval. Lze pochopit, že si uvědomoval odpovědnost za případné ostré střety s policií. Nicméně výsledkem bylo, že zhruba po osmé hodině večer se tisíce lidí rozhodly odejít, a na místě zůstaly už jen stovky nejvěrnějších, kteří si před vládou udělali diskotéku, aby jim lépe ubíhal čas do ranních hodin. Na místě zůstaly desítky nejvíce odhodlaných nepodvolených, kteří před vládou přenocovali. Klobouk dolů před nimi!

Nepodvolení na čaji v Protiproudu aneb česká Tea Party - sledujte v pondělí 17. 4. od 18:00 v přímém přenosu. Své podněty do diskuse můžete již nyní psát do chatu v pravé části okna.

Plamen vzpoury před Strakovkou stále hoří

Je samozřejmě otázka, zda se tento plamínek podaří udržovat až do středy, kdy se vláda sejde (bez Fialy který je na výletě v Asii) na svém pravidelném zasedání. V každém případě má nyní pan Rajchl jedinečnou možnost postavit se do čela opravdového odporu. Bude však asi těžké zapomenout na stranické tričko, a pozvat ve středu před Strakovku další zástupce opozičních sil. Je to ale věc jeho strategie a taktiky.

Odhodlaní občané nicméně ukázali že jsou k ostrému boji s vládní hydrou připraveni. Jeden názor mezi demonstranty zněl docela silně: Teď není čas hrát stranické hry a připravovat si volební pozice. Ve hře je příliš mnoho a "všichni musí do zákopů". Každý by měl přiložit ruku k dílu jak parlamentní, tak mimoparlamentní opozice a všechny spolky a iniciativy i osobnosti by měly zatroubit k mobilizaci. Právě tak, jak to probíhá v řadě evropských zemí.

pp

Nekonečná řeka nepodvolených u pražského Hlavního nádraží

Michal Svatoš: Svět o Praze informoval - na rozdíl od Prahy

Svět si už všímá, že u nás byl včerejší protest zlomovým bodem. O demonstraci se psalo dokonce až v Singapuru a nutno říci, že i asijská média informovala objektivněji než ta domácí. Hlavní singapurská televizní skupina k demonstraci uvedla: "Tisíce Čechů demonstrovaly v neděli na pražském náměstí a vyzývaly vládu, aby rezignovala, když protestovaly kvůli vysoké inflaci a cenám energií. Policie neuvedla odhad velikosti protestu nazvaného “Česko proti bídě”. Protest, stejně jako podobnou březnovou demonstraci, zorganizovala mimoparlamentní politická strana PRO, která kritizovala středopravou vládu premiéra Petra Fialy."  

"Strana PRO také kritizovala vládu za poškozování svobody slova v rámci snah čelit dezinformacím a vyzvala ji, aby prosazovala mír ve válce na Ukrajině."

A přidala k textu velmi profesionální fotky o průběhu demonstrace, tak, aby si každý Singapurec mohl udělat představu, jak to v Praze včera vypadalo.

pp

Cesta nepodvolených po nábřeží k budově vlády

Fiala se o Praze dozví víc v Singapuru

Rozdíl profesionálního singapurského přístupu vynikne zejména ve srovnání s hlavním českým fialovým novinářským kumštem. Ten včerejší demonstranty Proti Bídě bez skrupulí obvinil z nepatřičného vlastnictví zlatých snubních prstenů. Fialovým nohsledům už vadí, že obyčejný člověk, který se bojí bídy a demonstruje proti ní, vlastní jeden až dva zlaté prstýnky! Fialoví si prostě nedají pokoj, dokud budeme vůbec něco vlastnit. Jejich cílem je splnění nařízení německého Schwaba z Davosu, aby obyčejní lidé nevlastnili nic! Dosahují toho drahotou, inflací, zvyšováním daní a poplatků, a každodenním šířením nenávisti proti všem, kteří se odmítají sebezničení podřídit!

Obdobně profesionálně jako singapurská média o včerejší demonstraci informovala i jedna ze tří největších zpravodajských agentur světa francouzská AFP, jejíž zprávu o pražské demonstraci včera šířila většina menších světových médií:

"Tisíce lidí se v neděli sešly v centru Prahy, aby protestovaly proti české středopravicové vládě, kterou obviňují, že věnuje příliš velkou pozornost Ukrajině, ale zcela ignoruje domácí ekonomické problémy. Demonstranti kritizovali vládu Petra Fialy za růst cen energií a potravin, protože inflace této země, jež je v EU i NATO a má nezanedbatelných 10,5 milionu obyvatel, dosáhla v březnu 15 procent. Za skandování „odstoupit“ a „hanba“ mávali lidé transparenty vyzývajícími Česko k vystoupení z NATO a nabádajícími k míru na Ukrajině."

Zprávu AFP převzal třeba i britský The Guardian.

pp

Tisíce nepodvolených před úřadem vlády 

V obdobném duchu včera informoval dokonce i řecký portál Liberál, který není sociálním požadavkům chudších občanů nijak příznivě nakloněn, spíše zastává ostudnou Kalouskovu vizi, že lidé se mají stále ještě dobře, takže pokud si ztěžují, je jím třeba rychle snížit podpory.   

Krásná minutová reportáž z demonstrace se včera šířila Portugalskem a dokazovala, že šlo o demonstraci obyčejných lidí proti bídě a mizerné vládě.

Zaděláno je. Čím vším prostoupí kvas, teprve uvidíme. Ale z našich korporátních médií se o tom určitě nedozvíme. 

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky