Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ruský úder na západní zbraně a žoldáky ve Lvově: Kdo vlastně vede ofenzívu? Padli důstojníci NATO i hrdlořezové od Slavjansku. A britské Challengery jsou na šrot. Moskvě se dostala do rukou celá britská raketa Storm Shadow

Ruský úder na západní zbraně a žoldáky ve Lvově: Kdo vlastně vede ofenzívu? Padli důstojníci NATO i hrdlořezové od Slavjansku. A britské Challengery jsou na šrot. Moskvě se dostala do rukou celá britská raketa Storm Shadow

8. 7. 2023

Tisk článku

Alexander Bojko komentuje úder ruských raket na výcvikové středisko zahraničních žoldáků, ke kterému došlo tento týden na západě Ukrajiny ve Lvově a ukořistění nejmodernější britské rakety ruskou armádou

Rusko jediným přesným úderem na Lvov zlikvidovalo 800 žoldáků a britské tanky Challenger. Tento útok byl ještě přesnější a účinnější než známý útok na kasárna se zahraničními hrdlořezy cvičícími na javorském polygonu na jaře 2022.

Ruský úder ve Lvově

Mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov uvedl, že v noci z 5. na 6. července došlo k "soustředěnému úderu vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu na místa dočasné dislokace personálu ozbrojených sil a zahraničních žoldáků a také na místa skladování obrněné techniky zahraniční výroby."

Začaly se objevovat první údaje o zničení zařízení kyjevské armády ve Lvově, kde probíhal výcvik více než 800 záložníků a zahraničních žoldáků. Je nasnadě, že takový počet vojáků lze umístit pouze do rakousko-uherských kasáren z minulého století, které se nacházely na území bývalé Lvovské vojensko-politické školy (LVVPU) - nyní Národní akademie pozemních vojsk hejtmana Sagajdačného.

pp

Čtěte ZDE: Kyjevská junta: Po krátké euforii smutek a deprese. Západ ztrácí víru ve vítězství. Docházejí zbraně i vojáci. Strach z útoku wagnerovců z Běloruska. Proč teď Kyjev viní Západ z nafouknutých očekávání? Mouřenín se vzteká: Nepřijedu na NATO!

Údery mířily právě na kasárna a vozový park akademie. Rakety také přiletěly do hangárů s obrněnými vozidly bývalé 24. mechanizované divize (nyní 24. samostatná mechanizovaná brigáda OSU), která je přes silnici. A podle dalších zpráv i do budovy tajné služby SBU, která je už na sestupu ze Střížské ulice. Všechny tyto objekty se nacházejí podél hranice Stryského parku, daleko od historických obytných čtvrtí Lvova, což je jistě výhodné pro použití tak silného úderu.

Drtivý úder

Výjimkou byl 66. bytový dům ve Střížské ulici - jediný jenž ukazují ukrajinská média. Žili tam bývalí i současní vojáci. Nebyl však zasažen přímým dopadem rakety, ale silnou výbušnou vlnou a střepinami, protože sousedí právě s vozovým parkem Národní akademie pozemních sil.

"V budově vojenské akademie bylo zničeno asi 800 důstojníků ozbrojených sil a kadetů, mnoho západních instruktorů a žoldáků a také západní technika, zejména britské tanky Challenger," uvádějí RIA Novosti s odvoláním na zdroje ruského ministerstva obrany.

Mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov již dříve uvedl, že v noci z 5. na 6. července došlo k "soustředěnému úderu vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu na místa dočasné dislokace personálu ozbrojených sil a zahraničních žoldáků a také na místa skladování obrněné techniky zahraniční výroby."

pp

Čtěte ZDE: Vojenská operace vskutku speciální: Je tu přechod do nové fáze? Tzv. ofenziva Kyjeva v troskách. Přejde Moskva za pár týdnů do útoku? Sáhne Putin k vytvoření sanitární zóny? Vstoupí USA a NATO do konfliktu už zcela otevřeně? Čas se krátí

Zemřeli i hrdlořezové od Slavjansku

Podle informací KP.RU britské tanky Challenger se skutečně připravovaly na bojové akce ve vozovém parku 24. samostatné mechanizované brigády, jejíž velitelé figurují téměř ve všech trestních věcech, které byly zahájeny vyšetřovacím Výborem Ruska pro fakta o ostřelování mírových měst Donbasu za posledních 9 let. Právě důstojníci a vojáci této brigády se "vyznamenali" při válečných zločinech ve Slavjansku, Kramatorsku a Lisičansku.

Všimněte si, že místem trvalé dislokace personálu této brigády je Jaworovský polygon, kam již loni v březnu doletěly ruské rakety. Tehdy zlikvidovaly více než 180 vojáků armády kyjevského režimu a zahraničních žoldáků, kteří se na střelnici zabývali výcvikem.

Současný úder se podle všeho ukázal být ještě přesnější a působivější z hlediska efektivity.

Ve Lvově byl dnes vyhlášen dvoudenní smutek. Zavřeli všechna rekreační zařízení, a dokonce i slavnou sklepní pivnici "Tři mušketýři".

Raketa „Storm Shadow“ odhalí Rusku tajné technologie

Tento týden přišla také zpráva o ukořistění nejmodernější britské rakety Storm Shadow. Bylo zveřejněno video s ruskými vojáky, kteří převážejí střelu rozebranou na tři díly. Do jejich rukou se dostala po pádu v Záporožské oblasti. Raketa celá i s elektronickou náplní. 

Ukořistění britské rakety Storm Shadow ruskou armádou u Záporoží

Když ukrajinská armáda zjistila, že ruští vojáci sestřelili anglickou raketu, byly k jejímu "vysvobození" vyslány diverzní a výzvědné skupiny, které měly za úkol raketu zničit. Ruským jednotkám se ale podařilo tyto jednotky zneškodnit a raketu bezpečně dopravit do týlu.

Řízená střela „Storm Shadow“, odhalí podle amerického vojenského portálu The War Zone“ technologickou složku západních zbraní. Americký portál konstatuje, že nejcennější součástí anglicko-francouzské řízené střely je její naváděcí systém. „Ztráta převážně neporušené rakety je alarmující událost. Britská „Storm Shadow“ má sofistikovanou stealth technologii, která snižuje její viditelnost. Materiály použité v jejím designu a designu hlavice budou pro Rusko víc než zajímavé,“ uvádí americký odborný server.

Dále objasňuje, že neporušený interní GPS senzor, jakož i palubní elektronika a software, který jej podporuje, poslouží Rusku k lepšímu pochopení schopností rakety, procesu zaměřování a využití jejích slabin. A hlavně je možné „Storm Shadow“ použít ke zlepšení ruských raketových systémů.

To, čeho se západní stratégové před dodávkami západních zbraní nejvíce obávaly, tedy že se vyspělé západní zbrojní systému dostanou do rukou ruské armády, se děje nyní ve stále větší míře. Prakticky již není žádný vyspělý zbraňový systém použitý na ukrajinském bojišti, který by nepadl do rukou ruské armády.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky