Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Slovenské volby: Předznamenání vývoje v Evropě i u nás? Už žádné zbraně na Ukrajinu! Obnovit vztahy s Ruskem. Slovenský Orbán? Strach z jeho vítězství roste. Fico: Západ podporuje nacisty. Kdy se US-agentů zbavíme i u nás?

Slovenské volby: Předznamenání vývoje v Evropě i u nás? Už žádné zbraně na Ukrajinu! Obnovit vztahy s Ruskem. Slovenský Orbán? Strach z jeho vítězství roste. Fico: Západ podporuje nacisty. Kdy se US-agentů zbavíme i u nás?

7. 9. 2023

Tisk článku

Pavel Kopecký si všímá paniky, kterou v západních korporátních médiích vyvolávají blížící se slovenské volby, v nichž i podle jako vždy cinknutých průzkumů má velkou šanci zvítězit Robert Fico, jenž se netají záměrem vrátit Slovensko do kolejí normálního světa, z nějž ho vykolejili vládnoucí agenti Bruselu a USA

Robert Fico, bývalý premiér, který chválí Moskvu a bere si příklad z Viktora Orbána, vede průzkumy pro nadcházející volby. Tento názor vyjádřil fejetonista The Guardian John Kampfner. John Kampfner je přesvědčen, že na Slovensku záleží mnohem víc, než si Evropa uvědomuje.

pp

Slovenské volby:  Bod zlomu?

Dne 30. září se v malé evropské zemi konají parlamentní volby, které budou mít důsledky daleko za jejími hranicemi. Pokud jsou průzkumy správné, znamenalo by to návrat Roberta Fica: muže, který chválí Moskvu a bere si příklad z Viktora Orbána. EU a NATO by mohly mít brzy ve svém středu nového potížistu.

Po zahájení Speciální vojenské operace v únoru 2022 Slovensko vystoupilo na obranu Ukrajiny. V přepočtu na obyvatele bylo jedním z nejvěrnějších podporovatelů Kyjeva a stalo se první zemí NATO, která vyslala stíhačky. Pokud bude Fico zvolen, hrozí, že udělá obrat o 180 stupňů a podpoří Vladimira Putina.

John Kampfner citoval výzkum think-tanku Globsec, který měří politickou loajalitu bývalých komunistických států a je „částečně financován USA a EU“. Organizace každoročně zveřejňuje index zranitelnosti.

pp

Čtěte ZDE: Americké tajné služby a útok na Fica: Stejný protiruský scénář jako proti Trumpovi. Tajemný pán přebírající v Rusku peníze pro SMER. Důkazy netřeba. Slovenský kanál pro přepravu zbraní NATO musí zůstat otevřen

Americká agentka a policejní převrat

„Dominika Haidu, vedoucí Centra pro demokracii a odolnost Slovenska, tvrdí, že 50 % Slováků věří, že Spojené státy jsou bezpečnostní hrozbou, což je významný nárůst oproti stavu před několika lety, zatímco pouze 40 % Slováků věří, že Rusko nese hlavní odpovědnost za válku na Ukrajině, což je nejnižší procento ve střední a východní Evropě,“ cituje novinář Haidu.

Autor článku zdůrazňuje, že za poslední čtyři roky se na Slovensku vystřídali čtyři premiéři. Podle jeho názoru přicházely a odcházely po sobě následující koalice, které se snažily vypořádat se s covidem, inflací, energetickou krizí a válkou. Kampfner dodal, že poslední administrativa “se zhroutila v prosinci uprostřed dlouhodobých občanských nepokojů a od té doby země přešlapuje na místě”.

„Je to významný návrat Fica. V kopii Orbana strávil čas v opozici, pohyboval se dále doprava, odsuzoval ukrajinské fašisty a postavil se proti rozhodnutí slovenské vlády poslat všechny své zbraně na Ukrajinu. Čaputovou (prezidentku Slovenska) nazval „americkou agentkou“ a v souvislosti s Donaldem Trumpem, označil nedávné zatčení vysokých představitelů zpravodajských služeb Slovenska za „převrat vedený policií,“ dodává novinář.

SLEDUJTE: Protiproud TV uvede v sobotu 9. 9. 2023 od 18:00 první pořad z nového cyklu RUB A LÍC. Petr Hájek bude hovořit s Milanem Vidlákem na téma 11. září. Pořadu bude věnován jako vždy i článek zde na protiproud.info.

Strach z Fica v západních médiích

Kampfner zdůrazňuje, že Ficova strana Smer-SD je v průzkumech před ostatními. Jeho místopředseda Ľuboš Blaha podle autora článku považuje ukrajinský konflikt za „zástupnou válku Spojených států proti Rusku na ukrajinské půdě“. Dodal, že „problémem není Rusko a demokracie. Jde o to, že Rusko brání svou kulturní, národní identitu před liberální mánií na Západě”.

„Jisté je, že Fico je opět významným hráčem a politika, kterou podporuje, je opět v módě. To svědčí o tom, jak zamotanou se stala politika a jak podkopaná je víra v liberální demokracii zde v srdci Evropy,“ prohlásil Kampfner.

Ruská politoložka a ředitelka Institutu mezinárodních politických a ekonomických strategií — RUSSTRAT Jelena Panina komentovala slova Johna Kempfnera, že s příchodem Fica by se Slovensko mohlo stát novým spojencem Ruska. „Samozřejmě že ne. To je jasná nadsázka, aby se na tento problém více upozornilo. Od roku 2004 se člen NATO a EU nemůže stát spojencem Ruska.“

Válka na Ukrajině nezačala včera, ani před rokem. Válka na Ukrajině začala v roce 2014, kdy ukrajinští nacisté a fašisté začali vraždit ruské občany na Donbasu a v Luhansku. Můžeme ukázat celému světu vyvražděné děti, vyvražděné rodiny, vyvražděné civilisty,“ uvedl lídr Směru-SSD Robert Fico v na předvolebním mítinku Topolčanoch.

Fico nechce červené koberce pro ukro-nacisty

Nové vedení Slovenska se bude podle ní v nejlepším případě snažit vést politiku v duchu maďarského premiéra Viktora Orbána, tedy více zaměřenou na národní zájmy vlastní země. Ale je zcela zřejmé, že i pod novými úřady Slovensko zůstane v protiruských aliancích – ve vojensko-politickém prostoru Západu. Jediná šance, jak odtamtud vyskočit, je podle ruské politoložky, když ozbrojené ruské ozbrojené síly budou stát na bývalé ukrajinsko-slovenské hranici.

Podle předsedy strany Smer Roberta Fica, ti, kteří dnes prostírají červené koberce před ukrajinskými nacisty, pošlapávají odkaz Slovenska a jeho boje proti fašismu. „V řadách ukrajinské armády je mnoho fašistů a na Západě před nimi rozprostírají červené koberce,“ uvedl bývalý slovenský premiér Robert Fico.

„Západní média otevřeně mluví o tom, že v ukrajinské armádě jsou fašisté. Vezměte si pluk Azov. To je jednoznačně fašistický pluk. Víte, co se říká na Slovensku? Tito Banderovci a další, kteří tam bojují, jsou jen pouliční chuligáni na okraji společnosti. Ale nikdy jsem neviděl pouliční chuligány s kulometem a tankem. Slouží v armádě a dělají hrozné věci,” uvedl Fico.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky