Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lži USA a Izraele o velitelství Hamásu v nemocnici al-Šífa v Gaze: Za důkazy Izraele se styděl i dement Biden. Mluvčí: Nechme to být. 13 000 mrtvých civilistů. Většinou ženy a děti. Ještě někdo neví, jak vypadá genocida? Západ mlčí

Lži USA a Izraele o velitelství Hamásu v nemocnici al-Šífa v Gaze: Za "důkazy" Izraele se styděl i dement Biden. Mluvčí: Nechme to být. 13 000 mrtvých civilistů. Většinou ženy a děti. Ještě někdo neví, jak vypadá genocida? Západ mlčí

20. 11. 2023

Tisk článku

Andre Damon se zamýšlí nad neexistujícími důkazy o údajném velitelství Hamásu pod nemocnici v Gaze, která se stala cílem izraelského bombardování, při kterém zahynuli pacienti i lékaři a zdravotnický personál

Izrael již několik týdnů tvrdí, že nemocnice al-Šífa, největší nemocnice v Gaze, je využívána jako vojenské velitelské středisko, aby ospravedlnil její nekonečné bombardování, při němž zahynuly desítky nemocných lidí, zranění nemohli vstoupit ani odejít: Součástí série zjevných válečných zločinů Izraele.

pp

V nemocnici Al-Šifa nebyli žádní rukojmí

Premiér Benjamin Netanjahu ve čtvrtek 16. listopadu konečně přiznal, že v nemocnici žádná rukojmí nejsou: „Měli jsme silné indicie, že jsou rukojmí drženi v nemocnici Šifa. Pokud tam byli, byli asi odvezeni“.

Ve zprávě zveřejněné na platformě X již 27. října izraelské armádní velení (IDF) prohlásilo, že nemocnice al-Šífa „slouží jako hlavní sídlo teroristické činnosti Hamásu“. Zpráva byla doprovázena animací zobrazující rozlehlý komplex táhnoucí se stovky metrů pod nemocnicí. Tvrzení Izraele několikrát zopakovali představitelé Bílého domu, Pentagonu a amerického ministerstva zahraničí.

V úterý 14. 11. mluvčí Rady pro národní bezpečnost John Kirby uvedl: „Máme informace, že Hamás a palestinský Islámský džihád využívají některé nemocnice v pásmu Gazy, včetně nemocnice al-Šífa, a tunely pod nimi ke skrývání a podpoře svých vojenských operací a k zadržování rukojmí.“

pp

Čtěte ZDE: Dokonalý paradox: Izraelci vážně plánují vyvraždit celé etnikum. U koho se asi inspirovali? Konečné řešení palestinské otázky. Musíme je zabíjet, zabíjet a zabíjet. Tohle se Černochové bude líbit: Složte zbraně, a nechte se povraždit!

Tohkle že jsou důkazy?

Prezident Biden 16.11. toto nepodložené tvrzení zopakoval: „Situace je následující: Hamás se dopouští prvního válečného zločinu tím, že ukrývá své velitelství a ozbrojené síly pod touto nemocnicí. A to je fakt“.

Na dotaz jednoho z novinářů, aby upřesnil, jaké důkazy Spojené státy viděly, že Hamás má velitelské centrum pod nemocnicí al-Šífa“, Biden odpověděl: „Ne... to vám nemohu říci. Neřeknu vám to.“

Ve středu IDF zveřejnily video, na němž je vidět půl tuctu útočných pušek, dvě neprůstřelné vesty a počítač, které byly podle nich ukryty za přístrojem magnetické rezonance v nemocnici al-Šífa. Nepodaly ale ani pokus o vysvětlení, proč přístroj magnetické rezonance se silným magnetickým polem při svém provozu nerozmetal zbraně po místnosti. Izraelské „důkazy“ byly tak chatrné, že se je styděla podpořit i vláda USA.

pp

Čtěte ZDE: Nové důkazy: Nemocnici v Gaze opravdu bombardoval Izrael. Areál al-Ahli zjevně zasáhla izraelská vzdušná bomba Air burst. Stovky Palestinců rozdrceny a spáleny ohnivou koulí. Proč asi nevyjde izraelská taktika - To ne my, to oni?   

Na čtvrteční tiskové konferenci se zpravodajka Al-Džazíry Patty Culhaneová zeptala mluvčí Pentagonu Sabriny Singhové: „Takže říkáte, že video s rozmazaným notebookem, neprůstřelnou vestou a hrstkou zbraní potvrzuje to, co jste řekla, tedy že v nemocnici má velitelství Hamás?“ „Ano,“ odpověděla bez uzardění.

Za izraelské důkazy se styděly i USA

„Hamás využívá – nemocnice Šifa je jednou z nich – nemocnice v Gaze k provádění teroristických akcí.“ Culhanová se zeptala: „Existuje nějaký důkaz či video, které by to potvrzovaly?“, na což Singhová odpověděla: „Nechme to být.

Později ve čtvrtek, po dvou dnech prohledávání okolí nemocnice, IDF prohlásily, že našly vozidlo plné útočných pušek a otvor vedoucí do podzemí v areálu nemocnice. Přitom v osmdesátých letech minulého století to byl právě Izrael, jenž provedl rekonstrukci nemocnice, včetně „velkého betonového sklepa, v němž se nacházela nemocniční prádelna a administrativní služby“, poznamenal Haaretz.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Čtěte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Izrael útočí na nemocnice soustavně Od začátku útoku na Gazu zaznamenala Světová zdravotnická organizace nejméně 137 útoků na zdravotnická zařízení, které si vyžádaly minimálně 521 mrtvých a 686 zraněných, včetně 16 mrtvých a 38 zraněných zdravotnických pracovníků.

Vraždění, hladovění, dehydratace

Všichni se shodují na tom, že humanitární situace v Gaze je katastrofální. Dochází k masovému hladovění a dehydrataci civilistů, především žen a dětí. Čtvrtek byl pátým dnem v řadě bez aktualizace počtu mrtvých, který v pátek činil více než 11 078, z toho 4 506 dětí a 3 027 žen. Organizace spojených národů přičítá absenci zpráv „kolapsu služeb a komunikací v nemocnicích na severu země“.

Telekomunikační služby v Gaze byly totiž ve čtvrtek opět přerušeny poté, co dodavatelé oznámili, že jim zcela došly pohonné hmoty, a po izraelských úderech na komunikační infrastrukturu. Již druhý den po sobě nevjela do pásma Gazy žádná nákladní auta s humanitární pomocí poté, co se v důsledku nedostatku paliva zhroutila humanitární infrastruktura země. Agentura OSN pro pomoc a práci s palestinskými uprchlíky na Blízkém východě uvedla, že od pátku již nebude schopna koordinovat konvoje s humanitární pomocí.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 20. 11. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Z 23 pekáren nezbyla ani jedna

Izraelské síly zaútočily na centrální čerpací stanici ropy u severního vchodu do uprchlického tábora Al Maghazi. Zabily při tom devět lidí a desítky dalších zranily. Obraz humanitární situace, který poskytla OSN, je naprosto zoufalý:

Aktivní pozemní operace v centru Gazy nadále narušovaly pohyb humanitárních týmů a sanitek a bránily lidem v dosažení základních životních potřeb, zejména potravin a vody. Domácnosti v západních čtvrtích města Gazy volají o pomoc poté, co jim úplně došly potraviny a pitná voda. Civilisté kvůli izraelským vojákům a bojům nemohli opustit své domovy. Volání o pomoc domácností a rodinných příslušníků uvězněných pod budovami a zničenými domy zůstalo bez odezvy; Palestinský červený půlměsíc (PRC) již není schopen reagovat na stovky žádostí o pomoc a evakuaci.

SLEDUJTE: Hovory s nepodvolenými v přímém přenosu: Ostré otazníky doby vymknuté z kloubů. Tentokrát opět s Michalem Svatošem na téma konfliktů v Izraeli a na Ukrajině. Vysílat budeme 22. 11. 2023 od 14:30. Otázky můžete klást prostřednictvím chatu na pravé straně okna již s předstihem. 

Již více než deset dní nefungují na severu pásma Gazy ani žádné pekárny a není k dispozici mouka.

Ve zprávě zveřejněné na platformě X Světový potravinový program napsal:

„7. října 23 pekáren. Dne 17. října 5 pekáren. Dne 31. října 1 pekárna. Dnes nula pekáren. Poslední smluvně zajištěná pekárna v Gáze byla uzavřena kvůli nedostatku paliva. Potravinovou pomoc dnes potřebuje téměř všechno obyvatelstvo.“

Ještě někdo neví, jak vypadá genocida?

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky