Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Přípravy na velkou operaci: Na Západě stoupá hysterie. Začne v pondělí ofenziva na Charkov? Kolaps americké státní správy? Ministr v bezvědomí. Bezmocní vrabci mezi orly. Příprava na válku? Zbývají dny

Přípravy na velkou operaci: Na Západě stoupá hysterie. Začne v pondělí ofenziva na Charkov? Kolaps americké státní správy? Ministr v bezvědomí. Bezmocní vrabci mezi orly. Příprava na válku? Zbývají dny

12. 1. 2024

Tisk článku

Sergej Latyšev v očekávání velké ruské iniciativy na ukrajinském bojišti sleduje, jak reaguje zmatený Západ a ptá se, co to všechno znamená a co z toho nakonec bude

Mnozí na Západě něco tuší o tom, co může Putin brzy udělat, a panikaří, že to nebudou schopni zastavit, že se západní protektorát na Ukrajině brzy zhroutí.

To možná vysvětluje, proč šéf Pentagonu Austin tak nečekaně "vyhořel" a ve Francii odstoupila premiérka Bourneová. Proč ministři obrany řady evropských zemí najednou prorocky vyjí o budoucí - tentokrát již zcela otevřené - válce s Ruskem. A v Německu přední politici požadují, aby Kyjev dostal německé rakety, aby byl odvolán "nerozhodný" kancléř Scholz, aby byla "zastavena Moskva".

Západ totiž podezírá Rusko, že 15. ledna přejde na Ukrajině do drtivé ofenzivy.

To datum se neobjevilo náhodou. A je také velmi důležité, odkud se vzalo. S odvoláním na své zdroje ho uvedl britský list The Telegraph. Jeho sloupkařem je totiž expremiér Boris Johnson, hlavní organizátor ukrajinské války proti Rusku, a nyní samozřejmě člověk dobře znalý tajemství spojených s Ukrajinou. A současný premiér rychle spěchá za Zelenským...

Padne Charkov?

To vypadá, že tentokrát nejde o fikci. Koneckonců, některé věci nelze utajit - z vesmíru je vidět všechno. Přípravy na velkou operaci jsou zdá se skutečně v plném proudu. I když samozřejmě ve válce může dojít ke zdržení kvůli logistice nebo špatnému počasí o několik dní. Ale právě 15. leden, je označen za začátek ruské pozemní ofenzivy na Charkov.

Proč je to tak důležité? Protože může zhroutit celou ukrajinskou obranu nejen v Donbasu, ale i na východ od Dněpru, obranu, která nyní musí být napadena čelně. Z Charkovské oblasti totiž Kyjev brutálně ostřeluje Belgorod a další ruská území. A rovněž není nepodstatné, že Charkov je nejen historickým ruským městem, ale také druhým hlavním městem Ukrajiny a zároveň Velkého Donbasu. Se silami, které má Rusko k dispozici, nebude chtít dobýt Kyjev a Oděsu, nemluvě o Lvově, ale Charkov je zcela reálný. A nejen Charkov. Pokud se zhroutí ukrajinská fronta, pak (v krátkodobém horizontu) celý levý břeh Dněpru.

V takovém případě půjde o kolaps ukrajinské politiky Západu, který předjímá vznik svých základen na pobřeží Azovského moře. Což možná mnozí současní západní politici nevydýchají a bude to vyžadovat hledání obětních beránků mezi nimi - nejen v Kyjevě. 

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Černochův výbuch

První na řadě bude černošský americký ministr obrany Lloyd Austin, rodák z rasistické Alabamy, který učinil neobvykle skleslá prohlášení na adresu Moskvy ohledně Ukrajiny. Šéf Pentagonu, který věděl víc než ostatní, se opravdu vyděsil (zejména proto, že Washington má opravdu netajený strach z Pekingu, Pchjongjangu, ... Tel Avivu a íránských proxies - Hútíú).

Ministr "vyhořel" 1. ledna. Skončil v nemocnici, kde strávil čtyři dny na jednotce intenzivní péče s nezveřejněnou diagnózou, utajeně před Kongresem a polovinou Bílého domu, včetně prezidenta Joea Bidena. Teď mu narychlo udělali "prostatickou" diagnózu.

Austin je na klinice dodnes a údajně řídí americkou armádu z nemocničního lůžka. Zatímco mohutný černoch byl v bezvědomí, jeho náměstkyně Kathleen Hicksová, se musela ujmout svých povinností "během dovolené v Portoriku", odkud americkou armádu na dálku "řídila".

Ukrajinský vrchní velitel Valerij Zalužnyj a jeho nepřítel, prezident Volodymyr Zelenskyj, museli zaplakat, když se dozvěděli, jak daleko zašel kolaps státní správy v USA, a jak se to může Ukrajině vymstít.

Co se stalo s Austinem? Podle všeho patrně infarkt (který Západ přisuzoval ruskému ministru obrany Sergeji Šojguovi), když se ukrajinská operace zvrtla. Bumerang se vrátil. Nyní už chyby Západu nelze napravit. A s americkým ministrem obrany, který selhal a hodil to na demokraty, se ve volebním roce nikdo v rukavičkách bavit nebude.

Sedmdesátiletý Austin ovšem dál tvrdí, že neodstoupí, ačkoliv se už v Kongresu o tom mluvilo. Zdá se však, že jeho osud bude záviset na rýsujících se událostech na Ukrajině. Demokratické klany stojící za Bidenem mohou Austina klidně obětovat, protože prezidenta "na klíček" stále potřebují. Biden se přece nebude zodpovídat za hloupost, neschopnost a korupci Pentagonu. Nebo ano?

Rozhovor Petra Hájka s s historikem Petrem Bahníkem (kromě jiného scénáristou populárního seriálu Primy Utajené příběhy českých dějin) míří na hlubiny otázek další existence českého národa a jeho tisíciletého státu, ptá se po jejich smyslu a zkoumá, zda je náš národ také duchovní entitou.

Uvede Protiproud TV v rámci cyklu Alfa a Omega v sobotu 13. 1. v 18:00. Pořadu bude jako obvykle věnován článek i zde na protiproud.info.

Podvolení...

Ještě mnohem horší situace je v Evropě, která má k ukrajinskému bojišti geograficky blíž a vojenská porážka ji postihne o to více. To se ukázalo zejména v posledních dnech, kdy se podle všeho vládcové evropských metropolí dozvěděli něco velmi důležitého.

Nic nepředznamenalo rezignaci francouzské premiérky Elisabeth Bourneové, plně loajální vůči prezidentu Emmanuelu Macronovi, která do poslední chvíle požadovala, aby cena za válku na Ukrajině byla pro Rusko "neúnosná". Nejde ani tak o to, že byla nejnepopulárnějším členem francouzské vlády (podle průzkumů jí důvěřovala méně než čtvrtina občanů, což je u evropských premiérů kromě Maďarska a Slovenska dnes běžná norma), protože bezohledně prováděla to, co chtěl prezident.

Macron už nepůjde k volbám, francouzské úřady proto na lidi vůbec neberou ohled. Věří, že před volbami političtí technologové zapracují, najdou dalšího spoilera, bohatí přihodí peníze, komu bude třeba, a všechno pojede dál. Francouzský politický systém je organizován tak, že k žádné nehodě nedojde: Marine Le Penová patrně nezíská v prvním kole více než 50 % hlasů. A i kdyby se jí to podařilo, vládnoucí třída "na koleně" vymyslí něco, co jí zabrání stát se prezidentkou. Vzpomeňme na nedávný slavný Houellebecqův román Podvolení...

Jde tedy zjevně o něco jiného. Macron potřebuje na jedné straně obětního beránka za neúspěch politiky sankcí vůči Rusku a na druhé straně v čele vlády člověka, který se lépe vyzná ve vojenských záležitostech, v souvislosti s očekávanými událostmi na Ukrajině. Podle francouzských médií byl hlavním uchazečem o post premiéra ministr obrany Sebastien Lecornu... A není důležité, že byl nakonec jmenován jiný ministr - establishment očekával, že to bude šéf vojenského resortu. 

Čtěte ZDE: Apokalypsa 24: Semínka teroru dávno zaseta. Lekce sociálního inženýrství. Některé filmy opět ukazují budoucnost? Nástroje pro vládní instalaci chaosu. Stamiliony obětí. Jsme pro ně jen černí a bílí mravenci? Kdo třese lahví?

V Německu opisují?

Něco podobného se děje i v Německu, druhém nejvýznamnějším sponzorovi Ukrajiny po Spojených státech. Pravda, s důležitou výjimkou: tam má být obětován kancléř Olaf Scholz, který je slabý, pošpiněný korupcí a "nerozhodný", pokud jde o válku s Ruskem na Ukrajině i mimo ni.

"Uražená játrovka" (jak mu říkají) je navrhován buď k úplnému odstranění po předčasných volbách, které jeho strana SPD žalostně prohraje, nebo k nahrazení... ministrem obrany Borisem Pistoriem, dalším sociálním demokratem, jehož popularitu chytře vytvořila proamerická německá média - a který neustále vyzývá Němce k přípravě na přímou válku s Ruskem (už se jim po těch letech výprasku zjevně stýská).

Přední němečtí politici evidentně buď něco vědí, nebo jenom házejí flintu do žita. Bavorský premiér a předseda opoziční Křesťanskosociální unie (CSU) Markus Söder vyzval k přesunu řízených střel dlouhého doletu Taurus na Ukrajinu, aby "zabránil" vítězství Ruska. Předseda Bavorska, které kdysi udávalo tón německé hospodářské spolupráci s Ruskem, uvedl, že Německo a EU čelí "skutečnému bezpečnostnímu problému", pokud Moskva v konfliktu zvítězí a USA se začnou od této a dalších mezinárodních krizí distancovat.

Ještě předtím poslanci Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermannová (FDP), Sarah Nanniová (Zelení) a Roderich Kiesewetter (CDU) vyzvali kancléře, aby předal Kyjevu Taurus, s čímž Scholz v panice nesouhlasí. Poslední dva jmenovaní nicméně otevřeně prohlásili, že je třeba udeřit na Rusko.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

A také drobnosti

Itálie, dnes jedna z nejvíce proukrajinských zemí v EU, se najednou začala chytat starých irelevantních myšlenek na vytvoření euroarmády. Ministr zahraničí a vicepremiér Antonio Tajani v rozhovoru pro deník La Stampa prohlásil, že EU potřebuje vlastní armádu.

"Ve světě s takovými těžkými váhami, jako jsou USA, Čína, Indie a Rusko, s krizemi, které zažíváme na Blízkém východě a v indopacifické oblasti, může občany Itálie, Německa, Francie nebo Slovinska chránit pouze jedna organizace, která již existuje - a tou je EU. Obrana a společné ozbrojené síly se tedy musejí stát konkrétní věcí," - řekl. V opačném případě, pokud EU zůstane rozdělená, budou evropské země vždy, jak se ministr zahraničí obrazně vyjádřil, "bezmocnými vrabci ve světě, kde létají orli".

Tajani absurdně a pokrytecky prohlásil, že to Evropané potřebují, aby "přinesli mír". Švédsko bylo naproti tomu upřímnější. Vrchní velitel jeho ozbrojených sil Mikael Büden a ministr civilní obrany Karl-Oskar Bulin vyzvali 8. ledna své občany, aby se připravili na možnou válku. Pochopitelně je jasné s kým.

Co to všechno znamená? Evropská unie se ve strachu ze ztráty tváře, ze strachu z neúspěchu a z toho, že za něj mnozí politici a úředníci padnou, a s ubývající nadějí, že USA na poslední chvíli zastrašit Rusko perspektivou rozsáhlého konfliktu, propadají panice.

Uvidíme, co se doopravdy stane.

Zbývají dny. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky