Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zatčení šéfa Telegramu: Odmítl Durov cenzurovat podle diktátu EU a USA? Černou práci udělá Francie. FBI chtěla zadní vrátka k Telegramu. Nedal? Je v lochu. Už zná slavnou svobodu Západu. Putin ho varoval. Marně. Žere prach

Zatčení šéfa Telegramu: Odmítl Durov cenzurovat podle diktátu EU a USA? Černou práci udělá Francie. FBI chtěla "zadní vrátka" k Telegramu. Nedal? Je v lochu. Už zná slavnou svobodu Západu. Putin ho varoval. Marně. Žere prach

27. 8. 2024

Tisk článku

Vladimír Malyšev komentuje zatčení jednoho z nejvlivnějších mužů v kyberprostoru, a spolu s řadou osobností světového byznysu a politiky konstatuje, že Durovovo zatčení je dalším průvodním znakem umírajícího Západu, který se tak dlouho vychloubal nedotknutelností svobody slova - až je dnes je už jen vězením

„Durov a Telegram jsou spolu s Roskosmosem a Rosatomem tváří moderního ruského technologického pokroku a součástí image země. Doufejme, že ruské orgány udělají totéž, co učinily čínské orgány, když v Kanadě zadrželi dceru zakladatele společnosti Huawei, kdy byla celá země na nohou.

pp

"Bude francouzský velvyslanec předvolán na ministerstvo zahraničních věcí? Budou ukončeny všechny technologické kontakty s touto zemí? Přijde příkaz pro všechny francouzské občany do 24 hodin opustit Rusko? Budou zrušeny nebo zmraženy všechny smlouvy? Sotva.

Jistě, Telegram není čistě ruská společnost. Telegram je ruský globální technologický projekt, díky kterému ví o Rusku miliarda uživatelů po celém světě. Chcete přivést Durova zpátky do Ruska, podobně jako jiné ruské podnikatele, žijící na Západě? Pak ukažte, že hranice Ruska opravdu nikde nekončí!, burcuje renomovaný ruský expert na Čínu Nikolaj Vavilov.

Vinen tím, že nechce cenzuru?

„Je to již čtvrtý den, co byl Pavel Durov zadržen ve Francii. Je obviněn z odmítnutí spolupráce v případě údajných kybernetických a finančních trestných činů na Telegramu a možné spoluúčasti na nich. Durov je tvůrcem a vlastníkem několika významných digitálních produktů včetně platformy Telegram, kterou používá více než miliarda lidí v různých zemích světa.

Jde o mezinárodní platformu s vysokou úrovní bezpečnosti, která je velmi populární i na Západě. Samotný Durov má 4 občanství včetně francouzského. Paříž odůvodňuje jeho zadržení právě touto skutečností (to ostatně odhaluje zrůdnost nesmyslu několikanásobného občanství jako takového, pozn. PP).

Ve skutečnosti za Durovovým zatčením stojí pravděpodobně Washington. Telegram je jednou z mála, a zároveň jednou z největších internetových platforem, na které USA nemají žádný vliv. Zároveň působí v mnoha zemích, které jsou pro Spojené státy zajímavé.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

V rozhovoru s významným ústavním právníkem a oddaným Moravanem doktorem Zdeňkem Koudelkou se Petr Hájek bude ptát nejen na likvidaci posledních zbytků svobody slova v naší zemi, ale i na "zločiny" Třetí komory parlamentu zvané ústavní soud a na militarizaci společnosti, kterou chce vláda zatáhnout do války, a tak definitivně zničit historický stát zemí Koruny české 

Sledujte ve středu 28. srpna od 18:00 hodin či kdykoli poté!

CIA nedokázala Telegram ovládnout

V období před prezidentskými volbami v USA je pro Bidena důležité dostat Telegram pod kontrolu. Pro Washington je sledování sociálních sítí a jejich úplná cenzura a podmanění, a to i prostřednictvím vydírání pod záminkou boje proti všem druhům hrozeb, tradičním způsobem politické manipulace.

Většina globálních sítí má americký původ. Kontroluje je Bílý dům. USA však zatím nedokáží přinutit Telegram, aby předával údaje ministerstvu zahraničních věcí a CIA. Proto se prostřednictvím Francie pokoušejí Durova obvinit z více než deseti trestných činů, jejichž seznam je poměrně široký. Sám Durov si nikdy nedělal o USA iluze, a nazýval je policejním státem.

Tvrdil, že úspěch Silicon Valley je minulostí, a že se tam už nevyplatí podnikat. Mluvil o sledování jeho osoby ze strany FBI a zpravodajských služeb a o pokusech o infiltraci zaměstnanců Telegramu s cílem ovlivnit fungování firmy zevnitř. "Státy, ve kterých Telegram aktivně působí a rozvíjí se, musejí pochopit, co se děje, a samy se rozhodnout, zda chtějí, aby Washington kontroloval i tuto platformu, tedy zda se její činnost má regulovat tak, aby sloužila výhradně politickým zájmům Spojených států,” prohlásil předseda ruského parlamentu Vjačeslav Volodin.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Většina francouzských politiků o Durovovi mlčí. Předevčírem se jasně vyjádřil jen bývalý kandidát na francouzského prezidenta Nicolas Dupont-Aignan. Řekl, že Francie, kdysi rodiště lidských práv a svobod, se stala nepřítelem svobody slova. Různí jiní odborníci se snaží pochopit a vysvětlit, co stojí za zatčením majitele Telegramu, protože předložená obvinění se zdají být nepřesvědčivá.

Francouzský specialista na ruská média Kevin Limonier o Durovovi na Muskově síti X píše, že tvůrce impéria, které spojuje miliardu lidí na celém světě, má to, co se v geografii nazývá „topologická síla“. To znamená, kontrolu nad strategicky důležitým uzlem v kyberprostoru. 

Ve hře je válka na Ukrajině

Nejdůležitějším prvkem této moci je, že Telegram (TG) se stal hlavním nástrojem informačního vlivu Ruska ve světě. Dnes se to týká především zpravodajství o válce na Ukrajině, které na této síti svobodně komentují statisíce účastníků. TG je místo, kde se píše historie a kde je uložena významná část archivů konfliktu.

Durov hraje klíčovou roli v příběhu této války. Ale zde jeho obrovská informační síla nekončí. TG hraje i významnou roli při koordinaci ruských polovojenských sil v Africe. Je příliš brzy předpovídat, jaké budou důsledky Durovova zatčení, ale je jasné, že Francie má v rukou osobnost obrovského geopolitického významu. Domnívá se francouzský expert.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Podle zpráv médií Durov, který má francouzské občanství a také občanství Spojených arabských emirátů, kde má trvalý pobyt, věděl, že francouzské orgány jej zařadily na seznam hledaných osob,. Přesto přiletěl do země soukromým letadlem v doprovodu asistenta a ochranky.

Podle novinářů ho francouzské represívní orgány obvinily z "nečinnosti" (tedy odmítnutí spolupráce s policií a tajnými službami) v souvislosti s "pachateli registrovanými na Telegramu". Může čelit mnoha obviněním včetně terorismu, obchodování s drogami, podvodu a praní špinavých peněz, za což mu hrozí až 20 let vězení.

Všechna obvinění souvisejí s tím, že podle vyšetřování osob, které tyto trestné činy spáchaly, používaly pro tyto účely program Telegramu. Telegram je prý již mnoho let platformou číslo jedna pro organizovaný zločin.

„Telegram je hájemstvím kriminálního obsahu. Platforma je v současnosti pod drobnohledem kvůli nelegálnímu vysílání přenosů ze zápasů, ale mnohé účty na této službě využívá organizovaný zločin. Kromě terorismu nejnebezpečnější zločinci využívají Telegram ke sdílení dětského pornografického obsahu,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů.

Většina komentátorů však nepochybuje, že skutečné důvody zadržení nepoddajného Durova jsou úplně jiné.

Braňme se, nepodvolení!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Nad chřadnoucím Západem se rychle stmívá

Jak konstatoval populární americký novinář Tucker Carlson na síti X: "Pavel Durov stráví dnešní noc ve francouzském vězení jako varování pro všechny ostatní majitele platforem, kteří nejsou ochotni cenzurovat pravdu," napsal Carlson.

Že se nad bývalým svobodným světem rychle stmívá, konstatují i mnozí další: ”Potřeba chránit svobodu projevu je po Durovově zatčení ve Francii naléhavější než kdykoli předtím," konstatuje senátor Robert Kennedy (který právě stáhl kandidaturu na amerického prezidenta ve prospěch Donalda Trumpa). 

Ostré reakce přicházejí pochopitelně také z Ruska:

"Absolutní cynismus spáchaný kvůli potřebě vzít člověka jako rukojmí se záměrem zavést totální cenzuru v Evropě," řekl pro RIA Novosti poslanec parlamentu Alexander Jakubovskij. „Liberální diktatura netoleruje samotáře, kteří si nárokují svobodu a nehrají podle jejích pravidel. Alone Musku připrav se,” připojil se senátor Alexej Puškov.

Andrej Klimov, šéf Komise Rady Ruské federace na ochranu státní suverenity, uvedl, že Durov byl ve Francii zatčen "na žádost Spojených států", které budou nadále jednat podle zásady "kdo není s námi, je proti nám".

DOPORUČUJEME:

pp

Zdraví v Protiproudu: Báječná Třetí říše: Houbový Indiana Jones. Jsou víc, než se zdají být? Sbírat a jíst i s podhoubím? Kombinace, které v lese nenajdeme. Zdroj zázračných látek. Výživa není magie: Jsme tím, co jíme. Houba nejen pro šachisty

Vyváženou kombinaci tří hub - TRITON MRL - objednávejte zdeBalíček HERICOR MRL (hericium a coriolus) a CHAGA MRL - objednávejte zde.

FBI potřebuje „zadní vrátka“ k Telegramu

V dubnu Pavel Durov v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem vylíčil, jak čelil tlaku a pronásledování ze strany amerických tajných služeb. Jak ho - a jednoho z inženýrů Telegramu - po příchodu do Spojených států sledovala FBI. Americké zpravodajské služby se snažily přimět vývojáře, aby poskytli FBI nástroje pro dešifrování zpráv z Telegramu.

„Náš vývojář nemá důvod vymýšlet si tyto příběhy. Kromě toho jsem osobně zažil stejný nátlak v USA. Vždy, když jsem přijel, přivítali mě na letišti agenti FBI a vyslýchali mě,“ řekl Durov. Poznamenal, že agenti tajných služeb vnikli i do jeho pronajatého domu.

Také Jekatěrina Mizulina, šéfka Ligy za bezpečný internet, nepochybuje, že Durovovo zatčení ve Francii, je pokračováním sankční politiky USA, a že za celou touto skandální kauzou stojí Američané:

„V poslední době tvrdě tlačili na Telegram. Francouzi, jsou jen výkonnou paží. Poslední legislativa týkající se cenzury na sociálních sítích a při svobodném šíření informací v EU a USA je brutální a likvidační,“ napsala na Telegramu.

Putinovo prorocké varování

Pavel Durov se narodil 10. října 1984 v Leningradu. Vystudoval Filolosofickou fakultu Petrohradské státní univerzity. Před vytvořením populární sociální sítě VKontakte.ru, vytvořil další dva známé internetové projekty - Durov.com (webová stránka zaměřená na studenty humanitních oborů) a spbgu.ru (fórum pro studenty Petrohradské státní univerzity).

Po ukončení studia Durov a jeho tým spustili beta verzi sociální sítě. 1. října 2006 společnost s ručením omezeným V Kontaktu zaregistrovala doménu vkontakte.ru. V roce 2008 síť zaregistrovala více než 20 milionů uživatelů a Durov uskutečnil monetizaci "Vkontakte" - a začal rychle vydělávat.

Spustil také herní platformu, která umožnila i vývojářům aplikací vydělávat určité procento. V roce 2011 se Pavel Durov s majetkem 7,9 miliardy rublů umístil na 350. místě v žebříčku ruských miliardářů. A náhle se mu Rusko stalo těsné:

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL a 2XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

 

V lednu 2014 Pavel Durov prodal svůj podíl v sociální síti VKontakte, a v dubnu 2014 ho odvolali z funkce generálního ředitele - podle jeho přání v rezignačním dopisu. Teď už bohatý Durov vzápětí prohlásil, že opustí Rusko, a už se nevrátí. Od té doby žije v zahraničí.

Vladimir Putin nejednou varoval ruské rychle zbohatlé podnikatele před nebezpečím, které jim na Západě hrozí:

„Budete nakonec všichni polykat prach. Opustili jste Rusko a naivně uvěřili falešným heslům o západní svobodě a demokracii. Za tuto naivitu krutě zaplatíte. Západní globalistická diktatura nemilosrdně rozdrtí všechny nespokojence - včetně celebrit, miliardářů - prostě všech, kteří netančí podle nadiktovaného rytmu,“ prohlásil ruský prezident.

I v případě zakladatele Telegramu Pavla Durova si právě v přímém přenosu můžeme ověřit, že ta slova byla vpravdě prorocká.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Německo obrací na obrtlíku: Proč náhle chce být Scholz mírotvorcem Ukrajiny? Hospodářství mu jde ke dnu. I celá EU se mění na Třetí svět. Vše vysávají USA. Nejen Draghi chce vyřešit kvadraturu kruhu. Jinak se prý EU rozpadne. Kéž!

Německo obrací na obrtlíku: Proč náhle chce být Scholz mírotvorcem Ukrajiny? Hospodářství...

Náš člověk v USA: Výzkumná výprava do 21 států rozdělené země. Venkov versus velká města. Zfetovaní černoši vás vítají ve městech a v baru transky. Podpora Trumpa na venkově. Prezidenta budou volit Američané. Inspirujeme Texas?

Náš člověk v USA: Výzkumná výprava do 21 států rozdělené země. Venkov versus velká města....

Na začátek stránky