Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dunění před Armagedonem: Írán patrně otestoval svou první atomovku. Na jaře bude mít nejméně 10 hlavic. Že je umí dopravit na cíl, právě názorně předvedl. Konec sionistické nadřazenosti? Změní se poměr sil na celé planetě?

Dunění před Armagedonem: Írán patrně otestoval svou první atomovku. Na jaře bude mít nejméně 10 hlavic. Že je umí dopravit na cíl, právě názorně předvedl. Konec sionistické nadřazenosti? Změní se poměr sil na celé planetě?

11. 10. 2024

Tisk článku

Sergej Iščenko si všiml jedné podstatné zprávy z Arménie, která zapadá do kontextu s nekončícím válečným apetitem Izraele i náhlou váhavostí Spojených států ve věci jeho podpory při zabijáckém válčení na Blízkém východě

Pokud se tato zpráva ukáže jako pravdivá, může zásadně změnit vojenskou a politickou situaci nejen na Blízkém východě, ale i na celé naší planetě.

Významný zpravodajský kanál Al-Džazíra a následně zdroje z íránské opozice uvedly, že Írán s vysokou mírou pravděpodobnosti v hlubokém utajení nedávno provedl první podzemní test vlastní jaderné zbraně. V návaznosti na to v sobotu ománský profesor Hamúd al-Nuflí na webu poznamenal:

„Írán možná brzy oznámí, že má jaderné zbraně, což způsobí Západu, Izraeli a těm, kteří jsou pod jeho ochranou, pořádný šok.“

Je to v podstatě jasné

To celé by se dalo považovat za běžnou novinářskou kachnu, nebýt jedné podstatné skutečnosti. Minulý týden totiž seismologové v Arménii zaznamenali podivné zemětřesení o síle 4,4 stupně Richterovy škály, jehož epicentrum se nacházelo v řídce osídlené perské provincii Semnan. „Obrazce“, které arménské senzory okamžitě vyřadily z činnosti, skutečně vypadaly velmi neobvykle.

Jak vysvětlují odborníci, při běžných zemětřeseních začínají grafy otřesových řad nižší intenzitou. Teprve později dosáhnou maxima. A poté zase plynule klesají. Zemětřesení, které udeřilo od Semnanu do Arménie, však vypadalo zcela jinak. Křivka síly podzemních otřesů v Íránu okamžitě vylétla vzhůru - a pak se ihned propadla.

Všechno to vypadalo velmi podezřele a až příliš se to podobalo záznamům, které pořídily obdobné stanice během prvních podzemních jaderných testů v Pákistánu v roce 1998. Jak se později ukázalo, bylo v poušti Haran v reakci na indické výzkumné vojenské cvičení odpáleno vlastní pákistánské plutoniové zařízení o síle 20 kilotun TNT.

Jestliže Teherán skutečně disponuje jadernými zbraněmi, pak velká část událostí posledních měsíců na Blízkém východě zapadá na své místo. Především spěch, s nímž Izrael zintenzivnil vojenské operace v regionu ve zjevné snaze vytvořit si záminky k masivním odzbrojujícím raketovým a bombovým úderům nejen proti Hizballáhu, Libanonu a Jemenu. 

Ale hlavně proti Íránu, který je podporuje.

A co náhlá váhavost Spojených států vojensky podpořit takové zoufalé kroky Tel Avivu? Že by západní spojenci něco zavětřili s předstihem a vážně se obávali o osud tisíců svých vojáků a důstojníků na blízkovýchodních vojenských základnách? Není to vyloučeno.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

Petr Hájek s historikem a publicistou Milanem Macákem v pořadu Rub a líc odhalují skutečné pozadí Velké říjnové socialistické revoluce v Rusku.

Kdo financoval Trockého a Lenina? Jaký byl zájem Rothschildů a Rockefellerů a dalších západních bankéřů na vzniku SSSR? Hodil jim do toho vidle Stalin - a proto ho dodnes tak nenávidí? A jak to vše souvisí s naší dnešní realitou, kterou ovládají tytéž mocné síly a bankéřské rodiny?

Sledujte Protiproud TV v sobotu 12. 10. od 18 hodin!

Tušení souvislosti

Připomeňme alespoň řádky londýnských Timesů, které mnozí přehlédli, ale které jsou ve světle současných událostí obzvlášť důležité. Vyšly 3. října:

S odvoláním na britskou MI-6 a izraelské zpravodajské služby Timesy napsaly, že do dubna 2025 bude Teherán schopen získat asi tucet jaderných hlavic připravených k použití. The Times si vybraly nejkompetentnějšího komentátora těchto informací - Olliho Heinonena, bývalého náměstka ředitele Mezinárodní agentury pro atomovou energii. Ten řekl:

„První kopie jaderného zařízení již možná byla Íránem získána. Do dubna 2025 může mít Írán k dispozici deset jaderných hlavic, potenciálně připravených k použití... Írán zvýšil své zásoby uranu obohaceného na 60 % na téměř 165 kg, což je o 20 kg více, než pozorovatelé OSN uvedli v květnu.

Případné použití atomové zbraně by i pro Teherán představovalo příliš velké riziko. Jje možné, že si islámská republika ponechá svou bombu pouze jako vyjednávací trumf. Izrael sleduje kroky Íránu směřující k výrobě jaderné bomby a zřejmě připravuje preventivní úder maskovaný jako odvetná akce.“

Celá věc má logiku

Dne 24. června 2024 varovaly americké noviny The New York Times svět před přesně stejnou věcí: „Zatímco zbytek světa je rozptylován válkami v Gaze a na Ukrajině, Írán se více než kdy jindy přiblížil k tomu, aby byl schopen vyrobit několik jaderných hlavic. V posledních týdnech dramaticky zvýšil rychlost, s jakou může vyrábět jaderné palivo v zařízení zakopaném tak hluboko, že je nedotknutelné pro bomby rozbíjejícími bunkry.

Někteří členové íránské vládnoucí elity poprvé upouštějí od dlouholetého tvrzení, že jaderný program země slouží výhradně k mírovým účelům. Místo toho se veřejně hlásí k logice vlastnictví bomby a tvrdí, že nedávná výměna raket s Izraelem podtrhuje potřebu mnohem silnějšího odstrašujícího prostředku.“

Na tomto vojensko-politickém pozadí a na pozadí toho, co se již několik měsíců děje na Blízkém východě, se nabízí úvaha, že Peršané již ve skutečnosti mají připravené jaderné nálože. Pokud je to pravda, pokud se první jaderná nálož již objevila v rukách ajatolláhova režimu, pak to do sebe zapadá: Podzemní testy v polopouštní oblasti země by ze strany Teheránu byly logickým krokem. Protože právě nyní při případných jednáních, by Západ nevyhnutelně ubral na intenzitě. Stejně jako tomu bylo v historii podobné konfrontace se Severní Koreou.

Braňme se, nepodvolení!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí právě ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

pp

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Mráz po zádech

Zde je však vnucuje otázka: Bude mít Teherán v případě, že vojenská konfrontace v regionu dosáhne krajní meze, odvahu učinit poslední krok a stisknout „červené tlačítko“?

V této souvislosti bych doporučoval věnovat pozornost jen na první pohled záhadným a orientálně zdobným slovům íránského duchovního vůdce Alího Chomejního. Jeho citát plný skrytých náboženských významů s portrétem „otce národa“ Peršanů právě zveřejnila na svých internetových stránkách Karine Gevorgyanová, známá odbornice na orientalistiku:

„Buďte klidní. Všechny události, jichž jste svědky, jsou součástí obtížné cesty na vrchol. Neměli byste váhat. Chceme-li dosáhnout vrcholu Tochalu nebo Demavendu (hory v Íránu), budou na cestě jámy, kameny, vítr, kouř a další překážky. Ale my stoupáme. Jdeme nahoru. Nemusíte se bát, tyto události jsou přirozené. Teprve kdyby tato cesta byla bez obtíží, stálo by za to, dělat si starosti.“

Chápejte to, jak chcete. Mně přeběhl po zádech mráz. 

A to, že Teherán má navíc prostředky k dopravě jaderných zbraní, jež mohou překonat různé systémy protiraketové obrany, názorně dokázal íránský raketový útok na Izrael 1. října. Jeho slavná „Železná kopule“ propustila poměrně dost zničujících úderů, což  nakonec i Tel Aviv musel uznat.

O to horší noční můrou musejí být pro Izrael (a jeho západní protektory) zprávy z Arménie.

Zdroj.

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky