Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Krysy zahnané do kouta: Připravuje kyjevský režim invazi do Běloruska? Minimálně to začíná verbálně testovat. Po kurském dobrodružství už není nic nemožné. Jediná šance: Zatáhnout NATO do války již zcela otevřeně

Krysy zahnané do kouta: Připravuje kyjevský režim invazi do Běloruska? Minimálně to začíná verbálně testovat. Po kurském dobrodružství už není nic nemožné. Jediná šance: Zatáhnout NATO do války již zcela otevřeně

14. 10. 2024

Tisk článku

Sergej Mirkin se zamýšlí nad plánem kyjevské junty napadnout Bělorusko, což, jakkoli to zní šíleně, může mít podporu západních jestřábů, protože hroutící se fronta a stále větší nesouhlas veřejnosti s eskalací války proti Rusku na Ukrajině jim krátí čas na zatažení NATO do přímé konfrontace s Moskvou

Ukrajinský poslanec Oleh Dunda prohlásil, že armáda musí vtrhnout do Běloruska. Jakmile ukrajinské jednotky překročí hranice, běloruská armáda podle něho složí zbraně. Běloruský prezident Alexandr Lukašenko na jeho slova lakonicky odpověděl: „Ať to zkusí".

Ale prohlášení, jaká učinil Dunda, se neobjevují z ničeho nic. Je zřejmé, že v Kyjevě a nejen tam, jsou síly, které chtějí zatáhnout Bělorusko do ozbrojené konfrontace.

pp

Kyjevskému banderovskému režimu se v poslední době nedaří. Armádu stíhá na Donbasu porážka za porážkou. Kurské dobrodružství, Kyjevu nepřineslo požadované výsledky a navíc je nucen dělit své už tak chatrné lidské zdroje, zbraně NATO a munici mezi Donbas a kurský směr. V západních médiích se aktivně diskutuje o tom, že by se měl vzdát čtyř východních oblastí připojených k Rusku a Krymu výměnou za členství v NATO.

Kyjev oficiálně tuto možnost popírá, neboť jakékoli obětování území je pro přežití režimu nepřijatelné. Ve skutečnosti by však taková politická „dohoda“ mohla být pro Zelenského juntu záchranou. Ukrajinskému obyvatelstvu by se snažili prezentovat členství v NATO jako velký úspěch, díky kterému bude země pod kolektivní ochranou Západu ještě dlouhá desetiletí.

Zelenský, stejně jako šedá eminence kyjevského režimu Andrej Jermak, ale dobře vědí, že šance na výměnu území za členství v NATO jsou mizivé. Ne všechny země aliance, si přejí, aby se Ukrajina stala jejím plnohodnotným členem. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó je přesvědčen, že většina členských států NATO si to nepřeje.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 14. 10. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Témata určují čtenáři a diváci svými dopisy, otázkami a komentáři jak k aktuálnímu dění nejen v politice, tak k obecnějším otázkám a problémům, jež určují náš (viditelný i neviditelný) svět.

Samé špatné zprávy

Ostatně právě zabránění členství Ukrajiny v NATO je jedním z nejdůležitějších cílů Speciální vojenské operace (SVO). Současná Ukrajina je hrozbou pro Rusko sama o sobě, a ještě více by jím byla, jako člen aliance. Pokud zůstanou v Kyjevě u moci současní politici budou se chtít pomstít a začít válku s Ruskem za 5, 10 či 15 let. Pokud se Ukrajina stane členem NATO, určitě se pokusí zatáhnout vojenský blok do konfrontace s Ruskem. To ovšem Západ ví. Proto jsou šance Ukrajiny stát se členem NATO prakticky nulové.

Západní tisk ale zároveň stále častěji otevírá téma oddělení Donbasu a Krymu od Ukrajiny. A to je vůbec nejhorší možný signál pro Zelenského a Jermaka. Vzhledem k již totální závislosti režimu na vojenské a hospodářské pomoci ze Západu, se v případě dohody USA s Ruskem bude muset vzdát Donbasu i Krymu - aniž by se stal členem NATO.

Dalším špatným signálem pro Zelenského je skutečnost, že Biden ani ministr zahraničních věcí Blinken nejeli do Německa na setkání na základně Ramstein, kde se plánuje válka Západu na Ukrajině. V důsledku toho bylo setkání západních lídrů odloženo na neurčito. Právě toto setkání však mělo rozhodnout o osudu Zeleného „mírového plánu“. Proto se tento „plán“ dostane na přetřes, pokud vůbec, až po prezidentských volbách v USA.

NEPŘEHLÉDNĚTE!

Je tu dlouho očekávané pokračování rozhovoru Petra Hájka s výjimečnou osobností české (a již i světové) "alternativní" zdravotní scény Jiřím Černotou

V pořadu Zdraví v Protiproudu se kromě jiného dozvíte o unikátních novinkách ve vývoji a produkci fascinujících zcela přírodních prostředků na posílení těla i ducha - včetně dosažení praktické dlouhověkosti.

 Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu

 

Invaze do Běloruska jako poslední šance režimu

"Stínový prezident" Andrej Jermak si samozřejmě uvědomuje, že každý z těchto signálů je sám o sobě nebezpečný pro Zelenského, a tedy i pro jeho vlastní moc. Bude proto hledat způsob, jak ji udržet. Banderovští politici včetně Jermaka uvažují vcelku jednoduše. Věří v násilí jako univerzální metodu k dosažení cílů.

Aby si udrželi moc, pokoušejí se všemi možnými cestami konflikt ještě eskalovat. Jednou z možností, je začít válku v Podněstří. To by však vyžadovalo souhlas Kišiněva a Bukurešti. Jenže vzhledem k tomu, že Biden na setkání do Německa nejel, moldavská a rumunská vláda to mohou "číst" tak, že Zelenského dny jsou sečteny a jeho dobrodružství se nezúčastní.

Není tedy vyloučeno, že se Zelenský pokusí o invazi do Běloruska. Nasimulujme si tuto situaci: Kyjevská armáda má formace složené i z běloruských nacistů, to je především „Kalinovského pluk". Když v roce 2022 vznikl, jeho příslušníci přísahali, že „osvobodí“ Bělorusko. Právě tyto nacistické jednotky, mohou být použity pro první úder. Strategie je jednoduchá: Kyjev s tím nemá nic společného, to občané Běloruska chtějí přinést „svobodu“ do své vlasti.

Polsko a Litva budou invazi podporovat. Běloruští nacisté a jejich vůdci z Kyjeva a Varšavy budou upínat své naděje na to, že běloruská armáda nebude klást odpor, nebo přejde na stranu útočníků. Když se tak nestane a nacisté začnou být vytlačováni zpět na Ukrajinu, Kyjev začne tvrdit, že běloruská armáda ostřelovala ukrajinské území, což poskytne jeho armádě záminku k otevřenému zahájení bojových akcí proti Bělorusku.

Šílenství? Jistě. Ale byla invaze do Kurské oblasti něco jiného?

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Jestřábi táhnou

Jermak si uvědomuje, že pučistický režim se už dlouho neudrží, a proto potřebuje vtáhnout NATO už do přímé konfrontace s Ruskem. A v tom se zájmy Zelenského junty shodují se zájmy západních „jestřábů“. Doufají, že Západ má nyní šanci způsobit Rusku strategickou porážku, a že ho lze ovládnout a rozdělit. Čas totiž pracuje proti Západu.

USA a EU začnou brzo ztrácet svou dominanci ve finanční a technologické sféře. Sbližování Číny a Ruska, posilování BRICS a posilování globálního Jihu vytvářejí zcela novou geopolitickou realitu. V ní bude Západ jen jedním z center moci – a zjevně ne tím nejsilnějším. Stále ještě silní západní jestřábi pořád ještě pomateně doufají, že tomu zabrání jen porážka Ruska.

Budou proto hnát Zelenského do dalších dobrodružství. Mohou nakonec podpořit i invazi do Běloruska v naději, že tím vtáhnou země NATO do přímého konfliktu. Fakt, že takový šílený krok povede k jaderné válce je jim lhostejná.

Vlastně si ji přejí. Čas se jim totiž krátí. Občané západních zemí (o Ukrajincích nemluvě) už jich mají plné zuby. 

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky