Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Američtí katoličtí „preppeři“: Lze se duchovně připravit na možnou jadernou válku? Jak si zachovat stav milosti? Co když už není možná Svátost smíření? Zlatý klíč otevírající nebe: Dokonalá lítost. Zlatý meč: Růženec

Američtí katoličtí „preppeři“: Lze se duchovně připravit na možnou jadernou válku? Jak si zachovat stav milosti? Co když už není možná Svátost smíření? Zlatý klíč otevírající nebe: Dokonalá lítost. Zlatý meč: Růženec

19. 3. 2023

Tisk článku

John Horvat připouští, že po desetiletích jsme opět konfrontováni s realitou možné jaderné apokalypsy a přidává pár neocenitelných rad, které by neměly chybět v naší duchovní Krabičce poslední záchrany

Větry války dují a hrozí, že konflikt na Ukrajině se rozšíří na celou Evropu, a dokonce i Ameriku. Hodně se mluví o jaderné válce – od kubánské krize v roce 1962 nikdy nebyla možnost, že propukne, tak pravděpodobná. Amerika by mohla být brzy napadena jadernými zbraněmi. Co by měl z katolické perspektivy člověk udělat?

Nezavírat oči před realitou

Nejlogičtější otázkou, kterou by si američtí katolíci měli položit je, zda jsou připraveni na válku. I pokud válka nepřijde, je nejprozíravější věcí se připravit. Nepřipravit se má velmi vážné důsledky.

Mluvit o jaderné válce šokuje cit národa, jehož přirozený optimismus dává přednost tomu, nemluvit o takových věcech. Amerika je po dlouhá desetiletí zvyklá, že má na své půdě mír. Mnozí lidé se domnívají, že tomu tak bude vždy. Jiní jsou v pokušení před tímto problémem utíkat a upřednostňují nad tím nepřemýšlet a nepřipravovat se, dokud je čas.

Navzdory zbožným přáním však pohroma může udeřit náhle. Katolíci si musí tyto nepříjemné otázky klást. V sázce je hodně.

pp

Čtěte ZDE: Třetí fatimské tajemství: Světová válka začne konfliktem mezi Ruskem a Kyjevem. Použije Moskva v ohrožení atomová torpéda vyvolávající tsunami? Velké části Země budou podle proroctví zcela zaplaveny. Naděje však existuje

Stanovení priorit

Další otázkou je, jak se připravit. Jaká opatření by se měla udělat, abychom se připravili nejlépe? Když udeří jaderná válka, existuje mnoho potřeb. Některé lze předvídat, ale mnohé další jsou nepředvídatelné.

Nejlepším plánem je připravit se nejprve na nejnaléhavější potřeby a teprve následně na další. Když si stanovíme priority, můžeme se do velké míry vyhnout úzkosti.

Největší potřeby jsou pro katolíka duchovní potřeby. Prvotní příprava především musí zahrnovat to, že si člověk dá do pořádku duchovní život. Největší přípravná operace není materiální a případně zahrnující velké výdaje. Je to příprava duchovní, a tudíž zdarma přístupná každému.

Duchovní protizbraň zkáze

Největší výzvou duchovního života je zachovat si stav milosti, pomocí něhož člověk zůstává v přátelství s Bohem díky tomu, že je bez smrtelného hříchu. Pak bez ohledu na to, co se stane, je zajištěna věčná spása člověka, i když třeba s časem stráveným v očistci.

Proto, když se rýsuje jaderná válka, je nejlepší přípravou dobrá zpověď. Katolíci by měli provést dobré a důkladné zpytování svědomí, takže když jim bude odpuštěno, mohou mít pokoj mysli potřebný ke zvládnutí extrémních materiálních výzev, jímž budou čelit ve válce.

Nestačí však se v předtuše konfliktu vyzpovídat. Nebezpečné časy uvádějí lidi do nebezpečí a oni upadají do hříchu. Když se blížila druhá světová válka, svatý Maxmilián Kolbe doporučoval polským věřícím, aby si jako část přípravy nachystali zvláštní duchovní zbraň. Spočívá v tom, že víte, co dělat v chaotické době, kdy není dostupný kněz a svatá zpověď. Je potřeba vědět, jak provést akt dokonalé lítosti, abyste se vrátili do stavu milosti.

 

Čtěte ZDE: Třetí fatimské tajemství: Zrušení mše svaté. Antipapež, který bude heretikem. Žádná synoda nemá moc změnit formu svátostí. Zednáři a falešná Církev. Ďábelské zmatení v církvi i ve světě. Nebojte se! Já jsem přemohl svět

Zlatý klíč

Každý katolický prepper musí mít po ruce tento „zlatý klíč“. Katolický autor dp. J. Von Den Driesch ve své knize The Gold Key to Paradise: Perfect Contrition (Zlatý klíč k ráji: Dokonalá lítost) předkládá to, co nazývá klíčem pro zoufalé situace, který vám „díky milosti Boží otevře nebe“.

Církev učí, že životně důležitou částí zpovědi je pro kajícníka to, aby měl lítost, která je „bolestí duše a nenávistí ke spáchaným hříchům“. Tato lítost může být nedokonalá, když hříšníci litují svých hříchů ze strachu „ze ztráty nebe a kvůli bolestem pekla“. Tato nedokonalá lítost postačuje ve zpovědnici, kde kněz udělí rozhřešení.

Když však není dostupná zpověď, je potřeba hlubší lítost, kterou může katolík použít.

Dokonalá lítost

Dokonalá lítost je žal nad vlastními hříchy a nenávist k nim nikoliv ze strachu, ale kvůli hluboké lásce k Bohu. Kajícník nemiluje kvůli dobrodiní, které získá, ale proto, že Bůh je nekonečně dokonalý a dobrý. Zasluhuje si všechnu lásku mimo všechna dobrodiní, která může dát, nebo tresty, které může uložit.

Zlatý klíč spočívá v tom, že v sobě podnítím stav intenzivní lítosti. Církev učí, že se díky tomuto aktu odpouští hříchy (i když by se měly později vyznat ve zpovědnici). Kajícník musí vroucně prosit Boha o tuto velkou milost lítosti z lásky k Němu. Hříšník může s velkým zápalem opakovat onu část kajícího aktu, která ohlašuje tuto lítost za hřích tím, že prohlašuje: „ale především proto, že jsem urazil Tebe svého Boha, který jsi vším Dobrem a zasluhuješ si veškerou mou lásku“.

pp

Čtěte ZDE: Vymítač ďábla: Ráj, očistec a peklo? Samozřejmě! Satan útočí. Ví, že mu už zbývá málo času. Drogy jako otevřené dveře? Spása: Všichni, nebo jen mnozí? Odstraněný "Mozart" se aspoň pokusil. Každý má svobodu rozhodnutí. Bojujme!

Akt dokonalé lítosti je obtížnější než nedokonalá lítost potřebná pro zpověď, ačkoliv jeho účinky jsou stejné. V čase akutního nebezpečí může hříšník znovu získat stav milosti a přátelství s Bohem, když použije tento zlatý klíč.

Zlatý meč

Existují samozřejmě i další prostředky duchovní přípravy pro katolíky v časech jaderné války. Tento první je však dobrým začátkem. Duše, která je v míru s Bohem, je schopná čelit utrpení a zvládnout nepřízeň osudu. Prosby takových duší budou lépe vyslyšeny. Toto je bezpečná příprava, která duším prospěje bez ohledu na to, co se stane.

Ke zlatému klíči se musí přidat zlatý meč ve formě růžence, což je nejmocnější zbraň v době krize. Církev má mnoho prospěšných věcí pro dobu zkoušek, jež by katolíci měli použít. Jistěže si také mohou a měli by si zabezpečit rozumné materiální potřeby, které vyžaduje stav nouze. Tyto prostředky však nejsou nejpodstatnější.

Hrozba jaderné války ohrožuje spásu mnoha duší. A proto by témata jako je zlatý klíč dokonalé lítosti měla být předmětem mnoha kázání, aby zástupy připravily na nebezpečí, která jsou před nimi. Další témata mohou zahrnovat účinnost růžence, účinky hříchu na společnost či reálnost Boží spravedlnosti. Bohužel je otevírá jen nemnoho kazatelů.

Toto tragické opomenutí je částí velké krize v Církvi, která tak zanechává katolíky nepřipravené vypořádat se duchovně se světem v chaosu.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky